Skip to main content

A Budapesti Gyermekvédelmi Nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben margójára

2023. március 27

Ha Márciusban nefelejcs,  akkor elmaradhatatlan a Budapesti Gyermekvédelmi nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Ezelőtt 12 évvel hívtuk életre a Márciusban nefelejcs programsorozatot, amelynek 10 éve elmaradhatatlan programja az Állatkert.

Több mint száz gyermek vett részt március utolsó hétfőjén  a programon a néhol csepergő, néhol szakadó esőben. De nem tántorította el őket, aminek mi szívből örültünk. Készültünk támogató partnereink segítségével enni-innivalóval, gyümölccsel, hogy ezzel is felejthetetlenné tegyük ezt a napot.

A NENESZ egyesület és a Fővárosi Állat-és Növénykert közötti együttműködés 10 évre nyúlik vissza, amelynek célja, a szociális és gyermekvédelmi ágazatot érintően, kiemelten a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek, fiatal felnőttek, valamint a szociális intézményekben élő gondozottak számára a szervezett formában történő, kulturális programlehetőségek biztosítása. Köszönjük a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársainak, hogy ezen a napon is, és az év minden napján lehetőséget biztosítanak a kedvezményes belépésre. Az Állatkertben (1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.) több tucat különböző program várja a gyerekeket, szikrázó napsütésben ugyanúgy, mint hóhullásban, vagy ahogy most is történt szakadó esőben.

A programra érkező gyerekek , fiatalok és kísérőik állatbemutatókon, előadásokon, látványetetéseken vehettek részt a szabadban és fedett helyen egyaránt. 

Köszönjük partnereinknek a Rauch Hungária Kft-nek és a Péceli Kenyérgyárnak a támogatást, valamint önkénteseinknek és a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest munkatársainak, hogy a zuhogó esőben is kitartottak mellettünk:)

Egy kis ízelítő képekben, valamint egy kedves köszönőlevél:)
Együtt, velünk, értünk!

 

20230327 allatkerti elmeny 5 egerek

20230327 allatkerti elmeny 5 vizilo

  Feladó: Zsolt Montvai;
Date: 2023. márc. 29., Sze, 13:26
Subject: Köszönet
To: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.<Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;

Kedves Edina!

Bokrétás növendékeim és munkatársaim nevében is szeretném megköszönni a hétfői állatkerti programot, mely a mostoha időjárás dacára is sok örömöt, vidámságot, közösen megélt élményt tartogatott mindannyiunk számára.
Csatoltan küldök egy, a Madagaszkár-házban készült képet, amikor a gyerekekkel körülvett gyűrűsfarkú makival vettük fel a kontaktust.
Tisztelettel, köszönettel:
Montvai Zsolt

20230327 allatkerti elmeny1

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024