Skip to main content

A Karinthy Színház Hamlet c. bemutatójának margójára

2023. szeptember 06
Köszönjük a Karinthy Színház vezetőségének és Oláh Yettinek a Hamlet c. premier előadás megtekintésének lehetőségét.
 
Azt gondoljuk, hogy az a kultúrára nevelő és kedvezményes kulturális programokat biztosító tevékenység, amelyet többek között végzünk nem mindig jár mérhető eredményekkel és visszacsatolásokkal - és tudjuk, hogy nem is ezért csináljuk -, de az ilyen visszajelzések mindig meghatják az ember szívét. Szeretettel osztjuk meg Veletek is!

"Kedves NENESZ! Kedves Edina!

Minden alkalommal, amikor megtehetjük, élünk a NENESZ által kínált lehetőségekkel, ajánlatokkal. Nem szokásom írni, de a Karinthy Színház-beli élményemet mindenképpen szeretném megosztani veled, a NENESZ-szel és esetleg a színházzal is. Levelemet nyugodtan továbbíthatod nekik is, ha úgy gondolod.

Szeptember elsejére kaptunk kedvezményes jegyet a Hamlet bemutatójára. Őszintén szólva mindenhol keressük a klasszikus darabokat - olyan ritkán lehet találni már - és kicsit megszeppentünk, amikor észrevettük, hogy az előadás valami újraértelmezett, modern darab.

Első látogatásunk volt a Karinthy Színházban, de azt már most tudom, hogy biztosan nem az utolsó. Olyan művészeti élményben volt részünk, amelyet sokáig nem felejtünk majd. A darab ugyan embertpróbálóan hosszú volt, de azt hiszem, értjük és megértjük, hogy miért volt rá szükség. Az őrületnek azt a mélységét, amelyet Karácsony Gergely mutat be, rövidebb idő alatt képtelenség megmutatni.

A címszereplő alakítása olyan erős volt, hogy azóta is emlegetjük ezt az előadást és annak ellenére, hogy nem feldolgozásra vágytunk, olyan előadást kaptunk, amely hosszú időre meghatározza a Hamlet-ről, mint műről való gondolkodásunkat.

Karácsony Gergellyel Kovács Vecei Fanni olyan párost alkotott, amelyet egyhamar nem fogunk feledni. Iszonyatos felkészülés és hatalmas önbizalom/önismeret kellhet ahhoz, hogy valaki így merjen játszani, ahogy ők tették.

Köszönöm, hogy részesei lehettünk az előadásnak és hogy hosszú idő után újra a szó legnemesebb értelmében "catharsis"-t élhettünk át. Minden elismerésünk a színházé, a rendezőé, a színészeké! Még egyszer köszönjük az élményt és a lehetőséget!

Gergely"

koszonet