Skip to main content

Csoki, csoki, csoki... az MTK Budapest és a NENESZ együttműködésének köszönhetően

2020. december 20

Több száz tábla csokoládéval kedveskedtünk az MTK Budapesttel karöltve a gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekeknek a Mikulás és Karácsony közeledtével.

Az MTK Budapest idén is meghirdette jótékonysági csokigyűjtését. A gyűjtéshez a felnőtt labdarúgók és stábtagjaik mellett utánpótlás-játékosok, a szülők és a szurkolók is csatlakoztak, ennek köszönhetően idén minden eddiginél több csokit, több mint ezer darabot sikerült összegyűjteni a gyerekeknek. A kedvezményezett idén is a NENESZ és a Fóti Gyermekváros, akikkel régóta van együttműködés, így ismételten a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek kapják az ünnepek idején az édességet. Az édességek mellé a gyerekek további adományokat - sportruházat, köntösök, labdák - is kaptak . 

Az MTK Budapest részéről Kanta József csapatkapitány, valamint Gera Dániel adta át a csapat nevében az összegyűjtött csokikat a NENESZ elnökének valamint a Fóti Gyermekváros igazgatójának. 

NENESZ részéről köszönőlevelet fogalmaztunk meg, amelyben többek között a következőket írtuk az egyesület vezetői részére:
"Hálásak vagyunk, hogy  az évek óta tartó önzetlen segítségetekkel még szebbé tehettük a gyermekek hétköznapjait, a labda pattogása minket is emlékeztet arra, hogy jó szívvel gondoltak ránk. Öröm látnunk, hogy meleg köntösbe burkolózva várhatják a gyermekek a közelgő ünnepet."

Az MTK Budapest honlapján a közlemény jelent meg, amely ITT olvasható.

Az átadásról az M4 Sport Tv MTK Magazin című műsorában rövid összefoglaló készült, amely a 12. perctől látható ITT.

Hálás köszönet az MTK Budapest vezetőinek, hogy szívükben-gondolataikban mindig ott van a NENESZ, ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek.

MTK csoki2

Gera Dániel, Szántó Edina Anna, Balogh Orsolya, dr. Herczeg Krisztián

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024