Skip to main content
2018. március 27

2018-03-27

A cím egy picit kétértelmű, de a tartalom nem! A család nélkül élő gyermekeket támogató NENESZ szervezet örökbe fogadta Duncant, a veszélyeztetett szecsuáni takin budapesti példányát.
A család nélkül élő gyermekek támogatása és tehetséggondozása a NENESZ (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) szervezet fő célkitűzése, s ebbe szorosan beleértendő az értékőrző kulturális minták, a szabadidő értékes kihasználását célzó törekvések közvetítése.   Egyebek mellett ezért is rendezi – immár hetedik alkalommal – a Gyermekvédelmi napját az Állatkertben a NENESZ. (Az Állatkert pedig kedvezményes belépővel segíti a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket.)

A gyermekvédő szervezet példát mutat a felelős gondolkodás kialakításában is: ezért fogadták örökbe Duncant, a veszélyeztetett szecsuáni takin budapesti példányát az Állatkertben rendezett Gyermekvédelmi napon.

Duncan, a takin örökbefogadását tanusító oklevelet Szántó Edina, a NENESZ elnökségi tagja (jobbra) veszi át Montksó Évától, az Állatkerti Alapítvány elnökétől.