Skip to main content

Együtt, velünk, értünk - közös segítségnyújtás menekült honfitársainknak

2022. március 11

Folyamatosan gyűjtünk, segítünk - hála és köszönet önkénteseinknek, támogatóinknak.

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra főleg a harcok sújtotta területekről.

A NENESZ azonnal reagált a kialakult helyzetre: felvette a kapcsolatot a támogatóival, gyűjtést indított. Közös összefogás. Közös gyűjtés. Segítség az adományok célbajutásában a határmenti települések (Beregsurány, Márokpapi) és a fővárosi segítőpontokra. 

A határhoz közeli gyermekotthonban anyákat, nagymamákat és gyermekeket, unokákat fogadtak be, és továbbra is folyamatosan érkeznek a csonka családok. Mivel vannak közöttük olyanok is, aki várhatóan hosszabb távon maradnak Magyarországon, ezért részükre most garzonlakásokat /helyiségeket alakítanak ki és rendeznek be. Most a NENESZ ezeknek a helyiségeknek a felszereléséhez keres segítséget, amelyek a mindennapi élethez szükségesek. Pl. ágyneműket, takarókat, törölközőket, vízforralókat, edényeket, tányérokat, evőeszközöket, mikrohullámú sütőket… 
A NENESZ az adományokat, és a pénzbeli támogatásból vásárolt eszközöket közvetenül a Gyermekotthonba juttatja el, ahová érkeznek a menekült anyák, nagymamák és gyermekek.

Továbbra is várjuk a támogatásokat, adományokat, hogy szervezett formában mi is segíthessünk.

Köszönet az áldozatos segítségnyújtásért, együttműködésért honfitársaink nevében.

Információ: Szántó Edina Anna elnöknél Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06-30-251-06-01

 nenesz adomany 4

 

 nenesz adomany 1

 nenesz adomany 3