Skip to main content

Együttműködés és segítségnyújtás az Ukrajnából menekültekért

2022. március 31

Együtt, velünk, értünk - folyamatos segítségnyújtás

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. A NENESZ egyesület, civil szervezetként folyamatosan igyekszik segítséget nyújtani a kialakult helyzetben partneri együttműködéseinek köszönhetően.

Március végén megállapodást kötöttünk a United Way Magyarországgal annak érdekében, hogy minél hatékonyabban közösen nyújthassunk segítő kezeket a rászorultaknak.
A United Way Magyarország Együtt Ukrajnáért létrehozott programja keretében anyagi és tárgyi támogatás formájában segíti a NENESZ-szel közösen a gyermekvédelmi intézményekben átmenetileg, vagy ideiglenesen elszállásolt menekült gyermekeket, anyákat és nagymamákat. 

Összegyűjtöttük azokat a lehetőségeket, hogyan segíthetünk közvetlenül is a háború miatt kritikus helyzetbe került honfitársainkért, ukrán embertársainkért jelenlegi nehéz sorsukban. A NENESZ önkéntesei eljuttatták és eljuttatják az összegyűjtött adományokat a határ közelébe a gyermekotthonokba illetve a segélypontokra. A határhoz közeli gyermekotthonokban anyákat, nagymamákat és gyermekeket, unokákat fogadtak be, és továbbra is folyamatosan érkeznek a csonka családok, már nem csak a határszéli gyermekvédelmi intézményekbe. Mivel van közöttük olyan menekülő is, aki várhatóan hosszabb távon marad Magyarországon, ezért részükre több helyen most garzonlakásokat/helyiségeket alakítanak ki és rendeznek be.

Most ezeknek a helyiségeknek a felszerelésében segítünk: eszközökkel, konyhai felszerelésekkel, tárgyi adományokkal, amelyek a mindennapi élethez szükségesek. Emellett a tanköteles korú gyermekek magyarországi átmenei tanulmányaihoz tanszerek is igyekszünk biztosítani.

Lehetőségeinkhez mérten, nyújtsunk közösen segítő kezet!
Együtt Ukrajnáért - Együtt, velünk, értünk!