Skip to main content
2019. április 29

Április 27-én került sor a IX. Országos Rendőr-és Tűzoltó Nap című rendezvényre, amelyen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály Drogmegelőzési Programok Osztálya megelőző-felvilágosító szolgáltatást végző szervezetekkel közösen az „Elterelés szimuláció” interaktív bemutatóval vett részt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) meghívására a Bűnmegelőzési standon.


A felkért szervezetek a Drog Stop Budapest Egyesület, a Segítőpont Nonprofit Kft., a Kék Kocka Nonprofit Bt., a Félkör Alapítvány, a Fogadó Pszichoszociális Szolgálat - Magyar Máltai Szeretetszolgálat és támogatónk a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége (NENESZ) volt. Az ORFK segítségével a nap során az érdeklődők szerepkártyák segítségével „belehelyezkedhettek” egy elterelt élethelyzetébe és saját döntéseik alapján sikeresen elvégezhették az elterelést, amelyet jutalmaztunk, vagy megszakítva a folyamatot a büntetést is választhatták. A jutalmakról az ORFK finom csokik formájában gondoskodott, így a büntetést senki sem választotta.

Mi az, amit a megelőző-felvilágosító szolgáltatásról (elterelés) tudni érdemes?

Az eltereléssel kapcsolatos eljárásrendet kábítószer-függőséget gyógyító kezelés, kábítószer-használatot kezelő más ellátás vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatás szabályairól szóló 42/2008. EüM-SZMM együttesrendelet rögzíti. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a 13/2017. (III. 31.) EMMI utasítás alapján koordinálja a megelőző-felvilágosító szolgáltatások rendszerének működését, kapcsolatot tart az elterelésben érintett más intézményekkel, szolgáltatókkal.
Információ a Drogmegelőzési Programok Osztályától az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímen, illetve a +36 70 504 6952-es telefonszámon kérhető.

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024