Skip to main content
2020. szeptember 11

A labdarúgás számtalan módon lehetőséget tud teremteni a gyermekek életében különböző élet és kompetenciaterületeik fejlesztésében. Egy-egy focitorna, barátságos mérkőzés még vonzóbbá tudja varázsolni a gyermekek számára a közös játék lehetőségét, mindamellett, hogy alapvető kondicionális képességeik is fejlődnek játékos módon, mint erő, állóképesség, gyorsaság.

A NENESZ Egyesület és a Reménysziget Sportegyesület közös szervezésében „Sporttal a Gyermekekért” elnevezésű focitorna került megrendezésre az UTE sportpályán 2020. szeptember 20-án. „A test egészsége, a lélek egészsége” mottójú rendezvény a gyermekvédelmi ellátásban élő, valamint a szakképzésben tanuló fiatalok részvételével az integráció jegyében valósult meg, megmérettetve tudásukat a támogató Partnerek csapataival.

A kialakult járványhelyzethez igazodva szűkebb, zártabb formában zajlott le a délután, de ez a résztvevők lelkesedését nem befolyásolta. A gyermekek a Cseppkő Gyermekotthoni Központ két telephelyéről érkeztek külön csapatot alkotva, a harmadik csapatot a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Szily Kálmán Kollégiumának tanulói alkották, valamint a támogató partnerek közül a BNI üzleti csoport tagjai játszottak barátságos mérkőzést a gyermekekkel. A körmérkőzések a sportszerűség jegyében zajlottak :).

A rendezvényt dr. Herczeg Krisztián a Reménysziget Sportegyesület elnöke, Szántó Edina Anna a NENESZ Egyesület elnöke, valamint Gősi Tamás a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Társadalmi Kapcsolatok osztályvezetője nyitotta meg.

Körmérkőzéseket követően a bírók összesítették a pontokat, valamint megjelölték a legjobb játékosokat. A díjazottak szebbnél szebb érmekkel és kupákkal gazdagodtak és természetesen az energiapótlás érdekében csokoládét, édességet is kapott minden résztvevő. Senki nem távozott üres kézzel.
A négy csapatból két harmadik, egy második és egy első helyezett lett kihirdetve, valamint egyéni díjazásban részesültek a kiemelkedő teljesítményű fiatalok is, a legjobb csapatjátékos és a legjobb kapus különdíj is kiosztásra került.

A sportnapon készült fotók megtekinthetők ITT.