Skip to main content
2019. február 06

A Turay Ida Színház Love Story előadását nézhették meg az érdeklődők a Nenesz egyesület szervezésében. A Színház támogató együttműködésének köszönhetően mintegy száz fiatal, felnőtt élvezhette a nem mindennapi történet színházi feldolgozását Bozsó Péter rendezésében.

A Love Story a Rómeó és Júlia mellett a világ legszebb és egyben legszomorúbb szerelmi története. A kritikusok szerint Bozsó Péter nagy érdeme, hogy ügyes kézzel vezeti színészeit, elkerülve mindenféle buktatót, ami egy ilyen jellegű darabnál minden rendezőre leselkedik: ügyesen kikerüli a szentimentalizmus, az üres romantika csapdáit. A rendező új darabot teremt, amely szerencsére nem akar a filmmel versenyre kelni, vagyis sikerül ezt az ismerős történetet olyan megvilágításba helyezni, hogy a néző azt figyeli, hogyan éli meg ezt a csodálatos szerelmet ez a két fiatal, akiket ott lát a színpadon, és nem kezd összehasonlításokba.

A Turay Ida Színház szerint a produkció elsődleges értéke, hogy nem akar több lenni, mint az élet. Tiszta, egyszerű és emberi érzéseket mutat megrettentő, finom érzékenységgel, miközben mosolyt csal és könnyeket fakaszt a nézők arcára. A darabot végigizguló, végignevető, időnként könnyeit törölgető Nenesz meghívottak pedig csak bólogattak: Ez bizony így van.

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024