Skip to main content

2021.12.05. 17:00

MTK Budapest – Újpest FC, OTP Bank Liga 15. forduló

A NENESZ egyesület, az MTK Budapest labdarúgó klub vezetősége, szakmai stábja és játékosai szeretettel invitálnak a 2021-2022-es bajnoki évad soron következő hazai mérkőzésére, 2021. december 05. (vasárnap) 16.00 órai kezdettel az Új Hidegkuti Nándor Stadionba.

Óriási múltra tekint vissza a két csapat párharca, amely jelenleg szinte eldöntetlen: az eddigi 219 meccs közül 84 alkalommal nyert az MTK, 82 alkalommal az Újpest, míg 53 találkozón döntetlen született. Az első összecsapásra még 1905-ben került sor a felek között, azt 2-1-re az MTK nyerte. A kezdeteket egyértelmű kék-fehér fölény jellemezte az MTK pályaválasztása mellett, hiszen az újpestieknek csak a 15. idegenbeli mérkőzésen jött össze az első siker.
Érdekesség, hogy rendre egyfajta periodikus rendszerben alakult a két klub csatája, hiszen utána a lilák évei következtek: 1925-től kezdve 13 bajnokin át maradtak veretlenek az MTK otthonában, majd később – 1966 és 1987 között – 22 év alatt csak háromszor szenvedtek vereséget vendégként. Ezt azonban egy nagyon sikeres kék-fehér korszak követte, hiszen a soron következő 17 bajnokiból 11-et nyert meg az MTK odahaza, az elmúlt 30 év egyértelmű kék-fehér fölényt mutat a két csapat csatájában. Különösen igaz ez elmúlt időszakra, hiszen a 2015 óta lejátszott, 13 egymás elleni bajnokiból csak egyet nyertek meg a lila-fehérek (a mieink hetet) – igaz, az újpestiek sikere idén, azaz 2021 februárjában született.
Az idei szezonban egyszer már összecsapott egymással a két együttes, csapatunk Miovski és Vancsa találata után fordított Újpesten 2-1-re a 4. fordulóban.

Kapunyitás: 16 óra
Ezzel a találkozóval zárul az MTK Budapest idei csokigyűjtési akciója is, a mérkőzés végéig meg leadhatók a jótékonysági célra felajánlott csokoládék. A meccsre egyébként a gyerekek örömére érkezik a Mikulás, és vele tartanak a krampuszok is.

A programra csoportosan vagy egyénileg is lehet jelentkezni, amelyre a nevelőket, pedagógusokat is szeretettel várjuk.
A mérkőzésre a térítésmentes jegyigényeket 2021. december 02. (csütörtök) 10 óráig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre az alábbi adatok megadásával:

Név:
Intézmény:
Igényelt jegyek száma:
Kapcsolattartó:
Mobil:
E-mail:

A belépőjegyeket ezután e-mailben fogjuk  megküldeni, e-ticket formájában.
A jegyeket nyomtatva szükséges a belépéskor bemutatni, valamint felnőtteknek szükséges a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY vagy EESZT applikáció, valamint fényképes személyazonosság igazolására alkalmas okirat!

Szeretettel várunk Benneteket!

További programok