Kulturális programlehetőség - Trianon című előadás

2022.04.26. 19 óra

Múltidézés - zárt tárgyalás a Székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékában

Az I. Világháborút lezáró párizsi béketárgyalások és a trianoni békediktátum felülvizsgálatára az 1920-as évektől kezdve számtalan hazai és külföldi kezdeményezés történt, nemcsak a büntető szankciók súlyossága, hanem az ítélet igazságtalansága miatt is. Sárosi István drámája titkosítás alól feloldott parlamenti és diplomáciai jegyzőkönyvek, könyvtári és levéltári dokumentumok felhasználásával, objektíven és sokkoló erővel tárják fel a trianoni tragédia külföldi kulcsszereplőinek kétes szerepét, és ezzel párhuzamosan Magyarország évszázadokra visszatekintő történelmi felelősségét is a tragikus végkifejlet alakulásában.

Az előadás időtartama: 3óra 15perc, 1szünettel
Ajánlott korosztály: 14+

A József Attila Színház állandó partnerünk az előadás megtekintésének lehetőségét a NENESZ egyesület részére kedvezménnyel biztosítja.

Az  előadásra a kedvezményes jegyigényeket legkésőbb 2022. április 25. (hétfő) 9 óráig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre az alábbi adatok megadásával:
Név/intézmény:
Igényelt jegyek száma:
Kapcsolattartó:
Mobil:
E-mail: 

Az előadáshoz jó szórakozást kíván a József Attila Színház és a NENESZ egyesület!