Skip to main content

SOHA kampány 2024. március Békés vármegye

2024. március 25

"Sokszor az is, ki gonosz tervet szövöget, csupa jót tesz, és kit a jószándék hajt, csupa kárt okoz az."

Napjainkban ugyanúgy megállja a helyét Theognisz görög költő idézete, mint saját korában i.e VI. században. Történt ez Andreával - a SOHA könyv írójával - is gyermekkorában, mikor is vagy nem talált segítő kezeket, vagy akik segítő kezeket nyújtottak közvetlen környezetében - talán nem is biztos, hogy mindig  jó szándékkal vezérelve - nem tudtak tényleges segítséget nyújtani.
Ezért is fontos beszélni és tenni a gyermekbántalmazás ellen.
 
Második alkalommal rendezték meg világszerte az Európai Szerzők Napját 2024. március 25-én, hétfőn. Az Európai Bizottság kezdeményezése a fiatalok olvasásra ösztönzését helyezi fókuszba. A jeles napon nem csak a könyvekkel való pozitív kapcsolat erősítése, illetve az európai irodalom sokszínűségének felfedezése kerül előtérbe, hanem arra is felhívják a figyelmet, hogy a könyveken és az olvasáson keresztül a tanulóknak lehetőségük nyílik elkötelezni magukat társadalmi ügyek mellett is. 
 
 
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Békés vármegyei Alföldi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakközépiskola és Kollégium is Kurucz Gabriella és Molnár Andrea pedagógusok szervezésével.
 
Meghívott vendégként többek között Valuskáné Omiliák Andrea is bemutatta a SOHA c. könyvét a NENESZ egyesület SOHA kampányának keretében érzékenyítve ezzel a fiatalokat a gyermekbántalmazás ellen, mint társadalmi ügy mellé állással.  Az interaktív előadás keretében Andrea mesélt gyerekkorárol és a könyv megalkotásáról, valamint a SOHA kampányról. Említést tett a megjelentetett SOHA füzetről, amely gyerekeknek szóló illusztrált kiadvány a gyermekbántalmazásról.

 
A középiskolások nagy érdeklődéssel figyelték az előadást. "Nagy megtiszteltetés volt,hogy a könyvemről beszélgethettünk." - fogalmazta meg érzéseit Andrea az interaktív előadás végén.
 

240325_soha1.jpeg

240325_soha2.jpeg

 Köszönet a lehetőségért a Alföldi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakközépiskola és Kollégium vezetőségének és érintett pedagógusainak, valamint Valuskáné Omiliák Andreának az előadásért.

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024