Skip to main content

A Gyereknap margójára

2023. május 27

A Karinthy Színház gyereknapi programokkal várta a NENESZ egyesület "gyerekeit" is!

A Karinthy Színház szeretettel hívta Gyereknap alkalmából a NENESZ egyesülettel partneri kapcsolatban lévő gyerekeket, nevelőket, tanárokat és kollégákat 2023. május 27-én szombaton délutáni programjaira. Egyesületünk részéről, több, mint ötvenen vettek részt:)

Programok:

 12:00/ "ÁLMODD MEG A CSODÁT!" -  Petőfi Musical Stúdió
 (Dzsungel könyve, Macskák,Légy jó mindhalálig,Pál utcai fiúk és Disney dalok)

 13:00/ KARINTHY KÖRHINTA 

 14:00/ LÉLEKMADÁR -  Kecskés Karina színművész és  Karsai Veronika pantomin művész előadása

 15:00/ Ricsi Bohóc 

MINDEKÖZBEN EGÉSZ NAP: Mesesarok BALÁZS ANDREÁVAL, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozás

"Család nélkül élő, és hátrányos helyzetű gyermekeket látott vendégül a Karinthy Színház az idei gyermeknapon.
A kezdeményezéssel az volt a teátrum célja, hogy a nehéz sorsú gyerekek is olyan programokhoz, de főleg kulturális élményekhez juthassanak, melyekben a családban élő társaik gyakrabban részesülhetnek.
Olt Tamás, a Karinthy Színház igazgatója elmondta, hogy közel fél éve állnak kapcsolatban a NENESZ (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége) nevű segítő-támogató szervezettel.
„Apaként és színházvezetőként egyaránt küldetésemnek tartom a gyermekek szellemi és lelki fejlődésének segítését. A színház által kibontakoztathatják képességeiket, és felfedezhetik az általuk ismeretlen világot, új csodákra lelhetnek, közelebb juthatnak önmaguk és mások megismeréséhez, elfogadásához.  Örömmel tölt el, hogy programjainkkal legalább egy picit színesíteni tudjuk az életét azoknak a kicsiknek, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem részesülhetnek hasonló jellegű kulturális élményekben…” – tette hozzá a teátrum igazgatója.
„Nálunk a fókusz a szabadidő értékes eltöltésén van" – kezdte Szántó Edina Anna, a NENESZ elnöke.  Az egyesület életében kiemelkedő szerepet kap, hogy a rászoruló gyermekek minél több olyan élményben részesülhessenek, melyek valódi értéket hordoznak.
A mottónk tehát: „... a megélt pillanatokért”. Mi hiszünk abban, hogy ha a család nélkül felnövő gyermekek is megkapják ezeket a különleges élményeket, ugyanolyan értékes felnőttekké válhatnak, mint a szerencsésebb társaik. Az állami gondozásban és gyermekotthonokban élő gyerekek nevelőinek sajnos kevés a kapacitása arra, hogy programokat keressenek és szervezzenek. Mi az ő dolgukat szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy segítünk a programok felkutatásában, és a lehetőségek biztosításában. Hálásak vagyunk a Karinthy Színháznak az általuk felkínált színvonalas eseményért, hiszen igazi élményeket és szórakozási lehetőséget ajándékoztak a gyerekeknek." Forrás: https://cseppek.hu/cikk/21256a-karinthy-szinhaz-kulturalis-elmenyt-ajandekozott-az-idei-gyermeknapon

gyereknap2023.jpeg

 

 

 A támogatott tevékenység a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.