Skip to main content

Könyvbemutató - SOHA

2023. október 14

Könyvbemutatóval indul útjára az a figyelemfelhívás, amely a gyermekbántalmazás megakadályozására irányul. 

Valuskáné Omíliák Andrea SOHA című könyve szakmai- és leginkább érzelemmel teli útmutató, amely segít megérteni, mikor minősül bántalmazásnak az, amit gyermekként vagy szülőként, pedagógusként vagy nevelőként, rokonként vagy szomszédként a környezetünkben tapasztalunk. A bántalmazás formái között, néha nehéz pontos határt húzni, adott esetben hol ér véget a nevelés és hol kezdődik a bántalmazás. Életbevágóan fontos, hogy felismerjük azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben. A gyermekbántalmazás elleni harc mindenki felelőssége, így azoknak, akik megtapasztalják, látják vagy gyanítják, kötelességük a megfelelő módon cselekedni, jelezni. Csak közösen tehetünk azért, hogy a gyermekek biztonságban nőjenek fel, és hogy ne maradjanak egyedül a sötétségben.

A gyomaendrődi Határ Győző Városi Könyvtár adott otthont a könyvbemutatónak 2023. október 14-én. A SOHA című könyv Andrea saját története alapján íródik, amelynek célja az, hogy eljusson olyan emberekhez is, akik talán már átéltek hasonló traumát, akik talán már tudják azt, hogy ebből a világból is fel lehet állni, tudják azt, hogy mindig van választási lehetőség, és tudják, hogy nincsenek egyedül. 

Sokakhoz szól ez a könyv. Azokhoz, akik bármilyen módon érintettek voltak, vagy vannak a gyermekbántalmazás traumatizáló, sötét, reménytelennek tűnő világában. Sokkal többekhez szól ez a könyv, mint gondolnánk. Sokkal többen vagyunk, akik tehetnénk valamit és segíthetnénk valakit. Fontos, hogy eljusson ez a könyv azokhoz az emberekhez, akik hasonló traumákat éltek át, és akik tudják, hogy van remény és választási lehetőség a megéltek feldolgozására.

A NENESZ egyesület elkötelezett abban, hogy harcoljon a gyermekbántalmazás ellen és azáltal, hogy háttérbe szorítja ezt a sötét problémát, lehetőséget teremt a gyermekeknek a biztonságosabb és boldogabb jövőre.
Az egyesület hozzájárul ahhoz, hogy minden gyermek joga tiszteletben legyen tartva, és hogy az elhanyagolás és a bántalmazás soha ne legyen elfogadott norma a társadalmunkban. Hiszünk abban, hogy közös erőfeszítéssel megváltoztathatjuk a jövőt, és biztosíthatjuk, hogy minden gyermek méltó és biztonságos környezetben nőjön fel. Andrea könyve fontos lépés, ezért boldogan és büszkén támogatjuk, állunk mellé.

Kezdeményezésünkkel fellépünk a gyermekbántalmazás ellen, segítünk az érintetteknek a megélteket feldolgozni. Kampányunk során gyermekvédelmi és közoktatási intézményekben tartunk interaktív előadásokat szakember bevonásával, valamint országos rendezvényeken jelenünk meg annak érdekében, hogy amennyiben szükség van rá, minél szélesebb körben segíthessünk.

A könyv – nemes és nagyszerű – célja a figyelemfelhívás. Ne hagyjuk, hogy ilyen történetek újra és újra megtörténjenek! Küzdjünk a gyermekeinkért, akiknek joguk van a biztonsághoz, a szeretethez és az egészséges környezethez!  

"A könyv egy Időutazás, mi történt a "történet" után, és most hogy élünk. Hogyan dolgoztam fel a bennünket ért traumát." - Valuskáné Omiliák Andrea
Amennyiben úgy érzed, hogy Neked is segít, ha megosztod a történeted, kattints a linkre!
 
Amennyiben nevelőként, pedagógusként, szakemberként, vagy mert tapasztaltál ilyet, szeretnéd, ha Nálatok is tartanánk interaktív előadást szakember bevonásával, vedd fel velünk a kapcsolatot !
 
 
 
könyvbemutato soha 6
 

könyvbemutato soha 1 könyvbemutato soha 2

 
   könyvbemutato soha 3
 
könyvbemutato soha 4
 
 A könyvbemutató megtekinthető itt: Videokrónika online (videokronika.hu)
 
Köszönjük a Határ Győző Városi Könyvtárnak a szervezést, a helyszín biztosítását és a videót, fotókat!
Soha - Valuskáné Omiliák Andrea könyvének bemutatója (hgyvk.hu)
Támogató partner:  Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság és a Grafit Pencil Nyomda
 

További híreink