Skip to main content

Költészet - mentorprogram beszámoló 2023 november

2023. november 30

"Felemelő, hogy ennyire türelmesen, ennyire kimagaslóan haladhatunk."
A NENESZ egyesület költő mentora, Bőthy Attila beszámolója

A NENESZ egyesület mentorprogramjának fő célja a tehetséggondozás és a szabadidő hasznos eltöltése. Jelenleg három kulcsfontosságú területen valósítjuk meg a programot: kultúra, irodalom-költészet, valamint a sport, különös hangsúlyt fektetve a freestyle focira. A program célcsoportját a hátrányos helyzetű gyermekek és a gyermekvédelemben élő fiatalok alkotják, akiknek lehetőséget kínálunk a tehetségük kibontakoztatására és személyes fejlődésük támogatására.

A mentorprogram küldetése az, hogy segítse és inspirálja a résztvevőket, hogy felfedezzék és fejlesszék saját tehetségüket. Cél: a fiatalok önbizalmának növelése, kreatív kifejezőképességük fejlesztése, és az életük pozitív irányba terelése. A program tevékenységei magukban foglalják az önkéntes mentorok segítségét és irányítását, akik saját területükön szakértők. A kultúra mentora segíti a fiatalokat az irodalom, művészet és kulturális tevékenységek terén, a költő mentor pedig ösztönzi őket a kreatív íráshoz és költészethez. A sportágat a freestyle focira fókuszáló mentor vezeti, segítve a fiatalokat a trükkök és labdakezelés fejlesztésében.

November hónapban a NENESZ egyesület mentorprogramja keretében Budapesten a Cseppkő Gyermekotthonban nagy beszélgetéseket tartottak Bőthy Attila mentor vezetésével, amely körülölelte a versírás hangulatát. Értekeztek a múltbeli dolgokról és hogy ezeket hogyan tudják saját javaikra fordítani a művészetben és/vagy ugyanúgy a való életben. Ilyen témájú verseket, mondókákat, tréfás történeteket írtakk így is közelítették meg az alkotásokat.

Szeretnénk ha ezen történetek hivatalossá tételével, azok az emberek is betekintést nyernének az érintettek sajátos kis világába, akik alig vagy egyáltalán nem tapasztaltak ilyet azelőtt. Igyekszünk a lehető legtöbbet összegyűjteni és lehetőség szerint megjeleníteni a közeljövőben. Hosszas előkészületek után a keleti régióból is érkeznek hozzánk elképesztően igaz és szívbemarkoló versek, többek között a Debreceni Reménysugár Gyermekotthonból. Jómagam  - említi meg Bőthy Attila - mindent megteszek, hogy a lehető leghitelesebb és legösszetettebb módon tudjam mindenkinek átadni tudása és lelkiismerete mélységéből az ezen időszakban elkészített alkotásait.

2023.11 mentorprogram 5
Beszámolót készítette:
Bőthy Attila
költő, mentor

További híreink