Skip to main content

Nyári táborok a NENESZ-szel

2022. augusztus 31

Kell egy hét együttlét!

Forró napokat töltöttek a gyerekek a NENESZ-szel közös szervezésű táborokban. Több helyszínen, főként a Balaton partján tölthettek fergeteges napokat a gyerekek.  A Balaton partján fekvő szállásoknál több talán nem is kellene egy boldog, gondtalan héthez, de természetesen számos programmal készültünk tematikus programokhoz kapcsolódóan.
 
Pályaorientáció keretében vendégelőadók érkeztek, akik segítettek a résztvevőknek célt választani maguknak, kicsit elgondolkodni azon, mik lesznek, ha nagyok lesznek és persze azt is megbeszélték, mit kell ahhoz tenniük, hogy elérjék céljaikat. Szóba került a média, a kommunikáció, a színházi világ. Kézműves folgalkozások keretében a fenntarthatósággal ismerkedtek a gyerekek és fiatalok, miközben újrahasznosított anyagokból ékszereket kulcstartókat készíthettek.
 
A pályaorientáción túl természetesen számos egyéb programon is részt vehettek.  Volt kalandpálya különféle nehézségi fokozattal kisebbeknek és nagyobbaknak, kipróbálhatták a bátrabbak a gokartozást, az ügyesebbek lovasprogramon vettek részt a hagyományos  sportfoglalkozások és az elmaradhatatlan foci mellett.
 
A nyár utolsó tábora a tehetséggondozásról szólt, amelynek szintén az elmaradhatatlan Varázscsepp tábor adott otthont Zamárdiban.
 
Persze a legnagyobb élmény mindig is a Balaton marad, amely idén kicsit sekélyebb volt, de az értékéből ez semmit nem vont le. 
A résztvevők szerint a táborok egy hete hamar elrepült, ennél jobb bizonyosságot pedig nem is szerezhetnénk arra, hogy ismét egy remek nyár van mögöttünk.
 
Jövőre veletek ugyanitt!