Skip to main content

A SzakMázz! pályaorientációs rendezvényen voltunk kiállítók

2023. október 17

“Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!” jelmondattal került megrendezésre a SzakMázz! rendezvény. Mi is ott voltunk!

Budapest legnagyobb pályaorientációs rendezvényének a BOK csarnok adott otthont 2023. október 18-19-én, ahol számos kiállítói stand jelent meg.  A megszokott kiállítók mellett számos új partner is bemutatkozhatott, megjelenhetett, akik közé a NENESZ egyesület is csatlakozott az idei évben. Szántó Edina Anna az egyesület elnöke évek óta aktív résztvevője a rendezvénynek, mint szakképzési és felnőttképzési szakember, azonban az idei évben új szerepben is megjelent. "Tekintve, hogy az egyesület célcsoportja elsősorban a 3-24 éves korosztály, így fontosnak éreztük, hogy mentorprogramunkkal és új kampányunkkal is megjelenjünk a 15 ezer főt befogadó rendezvényen."-fogalmazott az eseményhez kapcsolódóan.

Balról jobba: Bőthy Attila, Szabados Ádám, Temesi Károly, Szántó Edina Anna, Valuskáné Omiliák Andrea

A SzakMÁzz szakmai eseményén, több ezres tömeg előtt Valuskáné Omiliák Andrea a SOHA c. könyv szerzője,valamint az egyesület  mentorprogramja keretében Szabados Ádám magyar freestyle-bajnok, világrekorder ése Bőthy Attila költő, mentor beszélgethettek az érdeklődőkkel, gyerekekkel és felnőttekkel, nevelőkkel és oktatókkal tevékenységeikről, elhivatottságaikról, tapasztalataikról a NENESZ egyesület képviseletében.

szakmazz3

szakmazz8

szakmazz9

A NENESZ standjánál elnökasszony és Andrea “SOHA” című könyvével az egyesület és a Grafit Pencil Nyomda támogatásával közösen hívták fel a figyelmet a gyermekbántalmazás elleni kűzdelemre, arra, hogy figyelnünk kell egymásra, embertársainkra, hogy ne hagyjuk szó nélkül, cselekedet nélkül, ha azt látjuk, valaki segítségre szorul. Az írónő saját megélt történetén keresztül próbál segíteni, hiszen segítség nélkül neki évek-évtizedek kellettek a történtek feldolgozására. A kampányhoz kapcsolódóan további információ érhető el a SOHA aloldalunkon

Mindemellett Ádám és Attila betekintést adott a NENESZ egyesületben nemrég elindított mentorprogramhoz kapcsolódó szakmai sikereikről, a kitűzött rövid és hosszútávú céljaikról, amelyeknek rövid podcast interjúban hangot is adtak. 

Ádám hosszú évek óta halmozza sikereit sporttevékenységével, mentoráltjával Temesi Károllyal - külön és együtt is -, akivel több nagy megmérettetésen is részt vettek kitűnő sikereket elérve, gazdagítva a magyar sportéletet. Az eseményen freestyle gyakorlataikkal elkápráztatták a gyerekeket és fiatalokat, akik bevonva egy-egy trükkbe aktív részeseivé váltak a rögtönzött bemutatónak.

Végül, de nem utolsó sorban Attila, "régimódi" hagyományőrző költészetével, az általa képviselt mentorprogrammal segít a halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekotthonban élő gyermekeknek tehetségük kibontakozásában. A mentorprogram keretein belül verseivel, köteteivel szeretné képviselni az irodalmat és tehetséggondozást az ország egyre több területén.

És hogyan is kapcsolódik össze a három szereplő ezen a pályaorientációs rendezvényen?
Mindenki elkötelezett és elhivatott a saját tevékenységében! Mindenki lelkes! Mindannyian a gyermekeket szeretnék segíteni és támogatni. Külön-külön talán nem biztos, hogy mindenkihez eljutnának. A NENESZ egyesület ebben vállal szerepet hármojuk tevékenységében is, hogy lehetőséget biztosítsunk a szervezett formában történő együttgondolkodásra, együtt cselekvésben. Lélekben, testben, fejben.
Szélesen eltérő munkatevékenységük ellenére mindhárman a NENESZ hosszútávú együttmködését élvezhetik!

 

szakmazz7

szakmazz6

 A résztvevőkkel készült rövid interjú megtekinthető a NENESZ Facebook oldalán!

Köszönjük a SzakMázz! fő szervezőinek, barátainknak Németh-Tóth Editnek és Csík Gergelynek a lehetőséget és a támogatást!
Hosszú az út, és mindannyian közösen megyünk rajta!
Támogató partner:  Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

szakmazz2

 

További híreink