Skip to main content

Tavaszi és nyári táborok a NENESZ-szel

2023. augusztus 31

Sport, móka, kacagás!

Már tavasz végén megkezdődtek a rövidebb-hosszabb táborok a gyermekek számára. Volt amelyik napközis tábor jelleggel valósult meg, volt amelyik étkezés és szállás biztosításával, és voltak olyan táborok is, amelyek nem a NENESZ szervezésében, de a NENESZ együttműködésével valósultak meg.
 
Több helyszínen, Budapesten, Budapest vonzáskörzetében, valamint a Balaton északi és déli partjain valósultak meg a különböző tematikájú táborok.  A sport, az egészséges életmódra nevelés, és a tehetséggondozás minden táborban megjelent, hiszen a NENESZ egyesület szándéka a móka és kacagás mellett a szabadidő hasznos eltöltése. A foci mellett szinte minden táborban megjelent a freestyle foci is, amelyben meglepően ügyesek voltak a gyerekek.
 
Évek óta figyelmet fordítunk a pályaorientáció jelentőségére, amelynek keretében a témában több táborba vendégelőadók érkeztek, akik segítettek a résztvevőknek célt választani maguknak, kicsit elgondolkodni azon, mik lesznek, ha nagyok lesznek és persze azt is megbeszélték, mit kell ahhoz tenniük, hogy elérjék céljaikat. Szóba került a média, a kommunikáció, a színházi világ, a sport, a biztonságvédelem. Kézműves folgalkozások keretében a fenntarthatósággal ismerkedtek a gyerekek és fiatalok, miközben újrahasznosított anyagokból különböző használati tárgyakat, ékszereket, kulcstartókat készíthettek.
 
Több táborban nyílt lehetőség lovaglásra, de a lovaglás természetesen nem csak a szabadidő kellemes, hasznos és egészséges eltöltéséről szólt, hiszen a ló és ember közötti kapcsolat évezredekre nyúlik vissza. Lehetőséget biztosítottunk partnereinknek köszönhetően a ló, mint állat megismerésére, az ember és ló kapcsolatának, különleges viszonyának megismerésére, hiszen egy ló irányítása nemcsak megfelelő mentális és fizikai készséget és képességet igényel.
 
Önkénteseink és mentoraink segítségével táborról táborra igyekeztünk különleges és élvezetes programokat biztosítani a gyerekeknek és fiataloknak egyaránt, hogy mindenki megtalálja a szabadidő hasznos eltöltésében a leginkább neki való programot.
 
Jövőre veletek ugyanitt! 
 

23nyar1.jpeg

23nyar2.jpeg

 

23nyar3.jpeg

23nyar4.jpeg

 

23nyar6.jpeg

23nyar7.jpeg

 

23nyar5.jpeg

 
A tevékenység a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg.
 

További híreink