Skip to main content

Varázscsepp 2023 – Itt van az ősz, itt van újra!

2023. szeptember 05

Az idei évben a XII. Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny Varázscsepp Táborával búcsúztattuk augusztus 31-vel kezdődően a nyarat...

...köszöntöttük szeptember 5-ig az őszt Zamárdiban, ahol közel 70 gyermek vett részt az ország különböző pontjairól, mint Mátészalka, Gyermely, Debrecen, Hernádvécse, Budapest.

Hagyományosan a táborozó gyermekekkel közösen a tábor végére egy gála műsor előadását tűztük ki célul, amelyben a gyermekektehetségüket megmutatva varázsolták el a közönséget. Az első négy napban a próbafolyamatok zajlottak, ahol mentortanárok segítségével sikerült a fiataloknak a színdarab különböző jeleneteit elsajátítani, így hangszer, ének, drámajáték, vers- és próza valamint tánc kategóriákban folyt a felkészülés. Hálásak vagyunk Fehér Dánielnek, aki évek óta közreműködik a profi színpadképes előadások koreografálásában, szakmai tanácsokkal és példaértékű gyermekszeretettel. 

varazscsepp2023 2

A próbákon túl természetesen igyekeztünk hangsúlyt fektetni a szabadidő hasznos eltöltésére, szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, volt lehetőségünk megmártózni a Balatonban, fagyizni és hamburgerezni a parton.

Az estéket roma táncházzal, vagy hagyományos kölyök diszkóval zártuk – melynek elmaradhatatlan záró akkordja a TV Maci betétdala, mely már az esti pihenésre invitálta a táborozókat.

 

varazscsepp2023 3rauch

A tábor zárónapja élményekben gazdag és büszkeséggel bearanyozott nap volt. Megható pillanatok ezek mind a vendégek, szervezők és a segítők számára is. A Gálán láthattuk, hogy milyen tehetség, kitartás és bátorság lakozik a gyermekekben. Bízunk benne, hogy kaptak egy kis plusz motivációt az iskolai tanév megkezdésére és jövőre újra találkozunk. 

A tábor sikeres megrendezéséhez az intézményi fenntartón túl támogatóink segítettek, akiknek ezúton is köszönjük az egész éves támogatást és együttműködést:
Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság
Emberi Bánásmódot a Gyermekeknek Alapítvány
Rauch Hungária Kft.
Szerencsejáték Zrt.
Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

 

 A támogatott tevékenység a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.

További híreink