Skip to main content

Kedvezményes jegyvásárlási lehetőség A beszélő köntös c. előadásra a József Attila Színházban

2023. 12. 11. hétfő 15 óra

A beszélő köntös - a komáromi Jókai Színház zenés vendégjátéka

A József Attila Színházzal való együttműködésnek köszönhetően kedvezményes színházlátogatási lehetőséget kínálunk.

"A történet a török megszállás idejében játszódik, a játék helyszíne Kecskemét városa, mely még ezekben a nehéz időkben is megőrizte függetlenségét. A szabadságnak azonban ára van: a törökök is, a kurucok is, a labancok is szabad prédának tekintik, sarcolják, fosztogatják a várost. Kisebbségi helyzetünkből adódóan sokszor érezhetjük azt, hogy mi szlovákiai magyarok, úgy élünk, mint Kecskemét város polgárai a régmúltban. Identitásunk kettőssége zavart okoz a hétköznapokban, hiszen teljes mértékben nem tartozunk egyik főúr fennhatósága alá sem. És ugyanúgy próbálunk ügyeskedni, keresni a kiskapukat, a túlélési lehetőségeket, ahogy tette azt Lestyák Mihály és a kecskeméti városatyák.

Az előadás megpróbál ezen a nagyon szép, ugyanakkor tanulságos történeten keresztül szólni a jelen helyzetről, természetesen anélkül, hogy direkt módon aktualizálna, vagy megbontaná Mikszáth történetét.
A beszélő köntös igazi családi előadás, a fiatalabb nézőinknek épp olyan színházi élményt kínál a fordulatokban gazdag történet, az akciójelenetek, a török-labanc-kuruc támadások, mint szüleik számára, akik kisebbségi helyzetünk abszurditásán, kiszolgáltatottságunk és ügyeskedéseink komikusságán tűnődhetnek el.

 Jegyek az intézményeknek, tagjainknak és partnereinknek a Színházzal való együttműködésnek köszönhetően kedvezményesen 1.500 forint (Eredeti jegyár: 6.500-8.000Ft)

Időpont: 2023. december 11. hétfő 15 óra
Helyszín: József Attila Színház Budapest XIII. Váci út 63.
Az előadás hossza: 2 óra 40 perc (szünettel)

Jelentkezés az alábbi linken, 2023. december 07. csütörtök 12 óráig:
JEGYIGÉNYLÉS 

Érkezés és jegyátvétel: előadás előtt 15-20 perccel
Javasolt korosztály: 12+; Mikszáth Kálmán azonos című műve kötelező olvasmány 7-8. osztályban.

Az előadáshoz jó szórakozást kíván a József Attila Színház és a NENESZ egyesület

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszönjük a lehetőséget a József Attila Színháznak!

231211 abeszelokontos jasz