Skip to main content

Kulturális programok májusban a József Attila Színházban

2022.05.12-20.

A József Attila Színházzal való együttműködésnek köszönhetően májusban térítésmentes, illetve kedvezményes színházlátogatásra invitáljuk az Érdeklődőket.

Az alábbi előadásokra a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok, valamint a gyermekvédelemben dolgozó munkatársak és hozzátartozóik számára az előadásokra a NENESZ támogatásával térítésmentesen igényelhető jegy.
Együttműködő partnereink, intézmények számára az előadásokra kedvezményesen egységesen 1.500 Ft/db áron igényelhető jegy.
 
2022. május 11. szerda    19:00   Portugál  
A tragikomédiában a magyar falu jól ismert figurái elevenednek meg, jellemző helyzeteikben; nagyobbrészt egy kocsma hűvösében mondják el mindazt, amit az életükről elmondhatnak. A Portugál helyzetkép, az elvágyódás története.
Rendező: Lengyel Ferenc
 
2022. május 14. szombat 19:00   Száll a kakukk fészkére

A történet színtere egy elmegyógyintézet, elbeszélője egy félvér indián, az önmagát süketnémának tettető Bromden főnök, aki egyfelől elszenvedi az eseményeket, ugyanakkor megfigyelőként követi is a kezeltek sorsának alakulását.
A darab valódi főhőse az intézetbe kerülésekor még életvidám, nyers és szókimondó Randle Patrick McMurphy. Talán kifogyhatatlan jókedve láttán, talán, mert McMurphy is tetteti fogyatékosságát, rögtön egyfajta szimpátia alakul ki a börtönből kikívánkozott, s épp ezért tébolyt színlelő rab, és a szokatlanul nagytermetű indián főnök között. Nem sokáig kell azonban várni a konfliktusra, mely sorsszerűen alakul ki a szabadságot, a megtörhetetlen akarást és erőt képviselő McMurphy, és a tökéletes „Üzem”-vezető, vagyis a Főnéni között. Jóllehet mindenki – McMurphy maga is – sejti, tudja, hogy esélytelenül próbálkozik, az új páciens mégis szembeszegül a hatalommal, és a kilátástalan küzdelembe nem bocsátkozó betegek apátiájával. Lehetséges vajon nem együttérezni e született lázadóval, ezzel az örökké mókázó alakkal?
A Száll a kakukk fészkére a bele nem törődés, a bolondos anarchia bibliája, melynek köszönhetően Ken Kesey nem csupán a beat-nemzedék, hanem a hippik „szószólójává” is válhatott.
Rendező: Funtek Frigyes

2022. május 18. szerda    19:00   Amadeus
II. József uralkodása idején Bécsben járunk, itt él és alkot Mozart. Az a Mozart, akit környezete kritizál, elutasít és bánt. Egyetlen embernél talál megértésre, csupán az udvari komponista, Antonio Salieri ismeri fel az ifjú zsenialitását. Shaffer drámaírói nagyságát dicséri, ahogy Salieri óvó szeretete Mozart zenéjének bűvöletében aljas féltékenységgé dagad, és már csak egy célja marad: megsemmisíteni az ifjú zsenit, és elsöpörni életművét.
Rendező: Koltai M. Gábor

2022. május 18. szerda    19:30   Alku  - 90. előadás 
Victor és Walter évek óta nem beszél egymással. A találkozás nem halogatható tovább. A házat, amelyben felnőttek, elbontják. A viszontlátásnak köszönhetően az ingóság felszámolása a fivérek közötti elszámolássá mélyül. Tizenhat évnyi csend törik meg…
Rendező: Telihay Péter

2022. május 20. péntek    19:00   Az imposztor
Bogusławski megfáradt, pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniség, aki elvállal ugyan egy Tartuffe-vendégjátékot az orosz megszállás alatt lévő lengyel népességű város, Vilna színházában, de már nincsenek művészi céljai a szereppel, csupán üzleti vállalkozásnak tekinti azt. Azonban, ahogy elkezdik próbálni a Tartuffe-öt, a Mester feltámad, s egyre több meglepetést okoz a többieknek.
A darab Spiró György Az Ikszek című regényén alapszik, s a XX. század legendás színházcsinálója, Major Tamás számára íródott. A József Attila Színházban szintén egy korszakos színészegyéniség, Benedek Miklós címszereplésével kerül színpadra.
Rendező: Bagó Bertalan

Jelentkezések legkésőbb az adott előadást megelőzően két nappal déli 12 óráig az alábbi linken, vagy annak bemásolásával a keresőmezőbe (Chrome, Einternet Explorer, Edge):
Az előadások regisztrációs felülete megtalálható a NENESZ honlapján is:  .
 
Az előadások helyszíne: József Attila Színház Budapest, XIII. Váci út 63.
Érkezés és jegyátvétel előadás előtt fél órával.
 
A József Attila Színház is nagyon figyel a vírus elleni védekezésre. A bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítők találhatóak!

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A programra szeretettel várjuk Önöket!

A József Attila Színház és a NENESZ egyesület elnöksége