Skip to main content

SOHA c. könyv bemutatója

2023. 10. 14. 11 óra

Figyelemfelhívás annak érdekében, hogy az ehhez hasonló történetek ne történhessenek meg. 

Több szakmai könyv is napvilágot látott a gyermekbántalmazások kapcsán az elmúlt évtizedek során. Ezek főleg szakembereknek szóló írások.

A SOHA című könyv Valuskáné Omiliák Andrea saját története alapján íródik, amelynek célja az, hogy eljusson olyan emberekhez is, akik talán már átéltek hasonló traumát, akik talán már tudják azt, hogy ebből a világból is fel lehet állni, tudják azt, hogy mindig van választási lehetőség, és tudják, hogy nincsenek egyedül. A könyv egy testvérpár gyermekkorát mutatja be, mely során a testvérek a nevelőapától szenvednek el különféle bántalmazási formákat, illetve az anyától azáltal, hogy nem lép fel a védelmükben.

A SOHA c. könyv, és jelen kezdeményezés is figyelemfelhívás annak érdekében, hogy az ehhez hasonló történetek ne történhessenek meg. Figyelemfelhívás, hogy ha bármikor hasonlót látunk a környezetünkben, gyanússá válik akár védőnőként, akár orvosként, akár iskolatársként, akár tanárként vagy szomszédként, tegyünk ellene. Küzdjünk a gyermekekért, akik nem kérték, hogy a világra jöjjenek, de akik megérdemlik, hogy szeretetet, fedélt a fejük fölé, meleg szobát és ételt kapjanak.
 
Valuskáné Omiliák Andrea könyve nyomán a NENESZ egyesület és a Grafit Pencil Nyomda közösen kampányt indít, hiszen vannak történetek, amelyek fölött nem szabad elsiklani. Kezdeményezésünkkel fellépünk a gyermekbántalmazás ellen, segítünk az érintetteknek a megélteket feldolgozni. Kampányunk során gyermekvédelmi és közoktatási intézményekben tartunk interaktív előadásokat szakember bevonásával, valamint országos rendezvényeken jelenünk meg annak érdekében, hogy amennyiben szükség van rá, minél szélesebb körben segíthessünk.

soha plakát
  
"A könyv egy Időutazás, mi történt a "történet" után, és most hogy élünk. Hogyan dolgoztam fel a bennünket ért traumát." - Valuskáné Omiliák Andrea
Amennyiben úgy érzed, hogy Neked is segít, ha megosztod a történeted, kattints a linkre!
 
Amennyiben nevelőként, pedagógusként, szakemberként, vagy mert tapasztaltál ilyet, szeretnéd, ha Nálatok is tartanánk interaktív előadást szakember bevonásával, vedd fel velünk a kapcsolatot !

További programok