Skip to main content

Beszámolónk a nemzetközi színtéren is

2021. október 18

Mint bizonyára tudjátok, a NENESZ egyesületet közel egy évtizedes szakmai munkát megelőzően a Fővárosi Törvényszék 2015-ben vette nyilvántartásba. A FICE International a NENESZ-t 2016-ban egyhangú szavazással vette fel tagjai közé. A NENESZ Magyarország Alaptörvényével és a Gyermekek jogairól szóló 1989-es New York-i Egyezménnyel összhangban támogatja a Magyarországon és a határon túl élő hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőttek esélyegyenlőségének megteremtését.

Az egyesület alapító tagjai olyan szakemberek, akik évek óta a gyermekvédelmi intézmények irányítását, szakmai vezetését, gyermekcsoportok vezetését, gyermekek nevelését végzik, mindemellett elkötelezettek a gyermekvédelem iránt. A NENESZ egyesület tagjaként a 35 országot felölelő FICE International (UNESCO háttérszervezet) nemzetközi csoportosulásnak az egyetlen olyan szervezet, amelynek célja a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermek életének segítése, tehetséggondozása, szebbé tétele, mindamellett, hogy a szociális és gyermekvédelem területén a szakemberek részére szakmai műhelymunka keretében képzést, kríziskezelést és mediációt szervez, nemzetközi összefogással továbbfejleszti és terjeszti az elért szakmai eredményeket.

A teljesség igénye nélkül a nemzetközi színtéren is olvasható szakmai munkánk, tevékenységünk beszámolója az elmúlt időszakra vonatkozóan.

Köszönet aktív Tagjainknak, Partnereinknek, Támogatóinknak és Mindannyiótoknak, akik részt vesztek vagy segítitek programjainkat! ?

 fice

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024