Skip to main content

Mentorprogram beszámoló 2024 február

2024. február 29

"A magam bajának érzem őket…" 
Februári beszámolónkban tájékoztatásul adjuk mentoraink munkájának összesítését az elmúlt hónapok tükrében.

A bevezetőben Bőthy Attila mentor Csellengők című versének részletét olvashatjuk, amely hisszük, hogy ideillő, mert mindannyiunk felelőssége a gyermekvédelem, és a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok testi és lelki mentorálása és segítése.
 
 
A NENESZ egyesületnek és mentorainknak is kiemelkedően fontos a szakmaisága a sport illetve kulturális területeken.
Ahogyan azt korábbi beszámolóinkban is megjelenítettük, az ország számos pontjára eljutunk segítvén kicsiket és nagyokat; fellépésekkel, adománygyűjtéssel, tehetségkutatással, motivációkkal, egy-egy jó szóval vagy tanáccsal, amelyeket aztán remélhetőleg végigkísérik útjaikon az érintett gyermekeket és fiatalokat. Jelen vagyunk Budapest több kerületében, Debrecenben és az előadások, rendezvények, sportbemutatók megszámlálhatatlansága végett, sikerült kisebb településeken is képviseltetni magunkat egyre lelkesülő kis hazánkban.
 
Nem lesz ez másképpen tavasszal és nyáron sem. Megpróbálunk minden tőlünk telhetőt beleadni, az események folytonosságát követni, illetve emlékezetessé tenni rendezvényeket, táborokat, kirándulásokat, melyekre a jó idő beköszöntével, már egyre több lehetőség nyílik. Folytatódni fognak tevékenységeinket felbuzdulván a legutóbbi lehetőségek pozitív tapasztalatainak tükrében. Szeretnénk egyre többet és egyre jobban, jövőnket olyan közegben látni, ami tiszta, érinthetetlen, hogy legyen szeretet, bizalom és biztonság, és nem utolsó sorban törődés.
 

Freestyle mentoraink február 21-én ismét ellátogattunk a Szent László kórházba a Déméter Alapítványhoz.

A leukémiából lábadozó fiatalok nagyon boldogok voltak, hogy a decemberi bemutató után ismét nagy létszámban látogattunk el hozzájuk. Hamza Nabil, Valentino Ronaldo és Szabados Ádám önkénteseink nem csak labda virtuóz figuráikat mutatták meg a kis betegekből verbuválódott közönségnek, hanem azt az emberséget is ami az egesz mentor program fő mozgatórugója.

A bemutatót kötetlen beszélgetés követte, amelynek köszönhetően mindenki egy kicsit közelebb került a sporthoz ami még a kórház falain belül is elérhető.

Nincs elérhető leírás.

 
Nincs elérhető leírás.
 
Beszámolót készítette:
Bőthy Attila
költő, mentor
 
és
Szabados Ádám
freestyler mentor

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024