Skip to main content

Társadalmi szerepvállalás - ott segítünk, ahol tudunk

2022. július 06

Összefogás, együtt, velünk, értünk, azaz a NENESZ, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. és a United Way Magyarország közös összefogása

Segítő kezek a területrendezésben, csoportszobák festése, gyerekfoglalkozásokon való részvétel, közös játék, gyerekfoglalkozás pénzügyi társasjáték keretében, pénzügyi edukáció és még sorolhatnánk a lehetőségeket, amelyben a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. munkatársai vesznek részt társadalmi szerepvállalásuk keretében.
 
Egyeületünket a United Way Magyarország kereste meg a lehetőségek felkutatásában, amelyben mi szívesen vettük fel a kapcsolatot a budapesti és Pest megyei intézményfenntartóval. Összegyűjtöttünk a befogadásra nyitott szociális és gyermekvédelmi intézményeket, az intézményekben lévő feladatlehetőségeket akár a kétkezi munka, akár a segítés, akár a gyerekfoglalkozásokban való részvétel lehetőségével.
 
A Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. 520 fős magyarországi cégcsoportja június és július hónapban 5-20 fős csapatokban 1-1 napos önkéntes programokat vállalt az intézményekben. Tekintve, hogy a munkavállalók 30%-a külföldi, angol nyelvű programok is megvalósításra kerültek, ahol a gyerekek játékos formában gyakorolhatták a nyelvet.
Telefonos egyeztetésünkre hivatkozva a Morgan Stanley felkért minket önkéntes programok megvalósítására. Az önkénteskedés időtartama május közepétől július közepéig tart náluk, erre az időszakra tervezhetünk budapesti és Pest megyei gyermekvédelmi és szociális intézmények tekintetében.
 
Az 520 fős magyarországi cég 5-20 fős csapatokban tudna 1-1 napos önkéntes programokon részt venni. A dolgozók 30%-a külföldi, őket esetleg angol nyelvű programokra is be lehet vonni, ahol a gyerekek gyakorolhatják a nyelvet játékos formában.
Az intézményekből érkezett pozitív visszajelzések a program egyértelmű sikerességét bizonyítják.
 
2022. június 21.
József Attila Gyermekotthoni Központ

 

 
2022. június 29.
Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok

 

 
 Köszönjük az együttműködést a Morgan Staney Magyarország Elemző Kft. és a United Way Magyarország munkatársainak!
 
 

További híreink

2024. április 22

A FÖLD napja

2024. április 11

A költészet napja

2024. március 22

A VÍZ Világnapja 2024