Skip to main content

Pályázatok

A Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért (NENESZ) egyesület irodalmi és fotópályázatot hirdet „Látható szavaink” címmel.

Az irodalmi és képzőművészeti pályázat témája a gyermekvédelmi vagy szociális ellátásban eltöltött évek alatt megszerzett, átélt élmények, tapasztalatok és történetek, amelyek mások számára tanulságosak és gondolatébresztők lehetnek. Az alkotó kifejezheti életének állomásait, annak egy bizonyos történését, kapcsolatainak, életkörülményeinek alakulását, terveit a múlt és jelen fényében, vagy bármely érdekességet az életéből.

A művek elkészítése során kötelezően beépítendő legalább két elem (kifejezés, mondat, gondolat) Herczegné Csorba Aranka Szókincsfejlesztő kifejezések c. könyvéből (Európai Tudásközpont Kft., 2008. kiadásában). A Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költőnő Jókai Anna által lektorált könyv azokat a magyar közmondásokat, szólásokat és kifejezéseket gyűjti tematikusan össze, amelyek a magyar nép története során keletkeztek, ezáltal látható szavainkká váltak. A könyv digitálisan elérhető és letölthető a NENESZ honlapján, vagy megvásárolható a NENESZ egyesület gondozásában.

A pályázati kiírás itt érhető el…(letöltés)
Herczegné Csorba Aranka Szókincsfejlesztő kifejezések című könyve itt érhető el...(letöltés)

Emberségesnek maradni” prózaíró pályázat 2018 LEZÁRULT
TELJES PÁLYÁZATI ANYAG LETÖLTÉSE…ITT 
A NENESZ egyesület és az Emberi Bánásmódot a Gyermekeknek Alapítvány nyílt pályázatot hirdet „Emberségesnek maradni” címmel prózai alkotások létrehozására. Az alkotások témája: Az alkotó kifejezheti életének állomásait, annak egy bizonyos történését, kapcsolatainak, életkörülményeinek alakulását, ahol megmutatkozott az „EMBERSÉG” akár irányába, akár az ő közreműködésével mások irányába. Kifejezheti, hogy mit jelent számára az „EMBERSÉG”, akár egy jó történet bemutatásával elmondhatja véleményét, melyet érdemesnek tart ebben a műfajban a közönségnek elmesélni.

A sport (gyógyító) ereje” pályázat 2018 - LEZÁRULT
TELJES PÁLYÁZATI ANYAG LETÖLTÉSE…ITT 
A NENESZ egyesület és a Reménysziget Sportegyesület közösen nyílt pályázatot hirdet „A sport (gyógyító) ereje” címmel alkotások létrehozására.   Az alkotások témája: Miért fontos a sport a gyermekvédelmi, illetve a szociális területen ellátottak számára?

A Látható szavaink pályázat eredményei megtekinthetők ITT!